Somriure

Estas y otras razones tales decía la ventera con gran enojo, y ayudábala su buena criada Maritornes. La hija callaba, y de cuando en cuando se sonreía.
[Quixot, I, 35, 104-106]

Amb el pas dels anys i dels segles encara no s’ha trobat el desllorigador del somriure de la filla de la ventera: era un somriure poètic, de pietat, d’una enamorada dels llibres de cavalleries o era un complement més de les rialles burletes provocades pels disbarats de don Quixot i Sancho?

Un dels actuals acadèmics de l’Argamasilla diu que per a ell aquell somriure de la filla continua sent poètic i suggeridor. Diu que no és burla sinó comprensió superior dels fets que es van produint al seu entorn; és un somriure somniador i ple d’humor, enmig de la tensió i de la cridòria.

Tiquitoc, l’actual president de l’Acadèmia, és un gran convençut de que el tema té molt suc i vol proposar una reunió plenària a tots els acadèmics per esbrinar i debatre sobre un fil llarg que no sabem on porta. Voldria triar un dia assenyalat, la festa commemorativa d’algun sant o d’algun prohom somrients. Encara no sabem quan serà perquè per ara encara no n’ha sabut trobar cap.

Anuncis

2 thoughts on “Somriure

    1. Els teus suggeriments sembla que l’han fet rumiar. Ara per ara només cal assenyalar dia i hora per a la reunió de l’Acadèmia però la Mona Lisa no sembla que en tingui cap d’assignat i Sant Ponç ara ens queda una mica lluny… Pensant-hi, potser era un sant somrient en Francesc d’Assís, al menys així ens l’imaginem alguns. Ara mateix li suggereixo al Tiquitoc que convoqui pel 4 d’octubre.

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s